Belastingaangiften voor ondernemers

Cyferz verzorgt de periodieke verplichte belastingaangiften voor ondernemers:

  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting (btw)
  • Intracommunautaire prestaties (buitenland)
  • Inkomstenbelasting
  • Loonheffing

Belastingaangiften ondernemers

Heb jij de administratie van je bedrijf bij Cyferz ondergebracht, dan maken wij na het verstrijken van het boekjaar de jaarrekening op en dienen de aangifte inkomstenbelasting en eventueel vennoot­schaps­belasting (alleen voor een bv of nv) voor je in. Voor zzp’ers is er geen verplichting tot het publiceren van een jaarrekening en daarom voldoet een balans en verlies- & winst­rekening voor het vaststellen van de inkomsten­belasting.

Omzetbelasting

Ondernemers moeten de btw die zij doorrekenen aan hun klanten afdragen aan de belastingdienst. De betaalde btw van inkoopfacturen mag daarop in mindering worden gebracht. Hieraan zijn echter wel regels verbonden. Is er te veel of te weinig btw betaald aan het eind van het boekjaar, dan vindt er een suppletie plaats.

ICP aangifte

Bij het leveren van diensten of goederen naar of uit het buitenland  gelden aparte regels en aparte aangiftes. Cyferz informeert u hier graag over.

Kleine ondernemers­regeling (KOR)

Kleine ondernemers (eenmanszaken) met minder dan € 20.000,- omzet per jaar, kunnen een btw vrijstelling krijgen. Je hoeft geen btw meer door te berekenen aan je klant, maar je kan de betaalde btw ook niet terugvragen voor de facturen die je hebt ontvangen. Er is geen plicht meer om aangifte omzetbelasting te doen.

Loonheffing

Cyferz verwerkt salarissen en doet aangifte van de loonheffing bij de belastingdienst voor ondernemers. Lees hier meer over de mogelijkheden van salarisadministratie door Cyferz.

Hulp nodig of meer informatie over belastingaangiften? Neem vrijblijvend contact met ons op!